Tung Sol

Tung-Sol Lamp Works Inc. a fost infiintata in 1907 in Newark, New Jersey. Primele produse Tung-Sol au fost dedicate pietei automobilelor si au inclus faruri, lampi pilot si becuri.

Compania a intrat in domeniul electronicii in anii 1920, cucerind rapid piata si impunandu-se ca lideri in dezvoltarea si productia de tuburi vidate. Incepand cu anul 1951, au inceput sa produca sub numele Tung-Sol Electric Inc. ulterior fiind cumparati de catre Wagner Electric, care in 1967 a fuzionat cu Studebaker-Worthington.

Tung-Sol s-a facut remarcata si in industria semiconductorilor, tranzistoarele lor fiind usor de recunoscut datorita culorii albastru deschis.

Tung-Sol a fost detinuta doar de persoane private, dedicandu-se cercetarii, lucru care a adus lampilor Tung-Sol o reputatie de invidiat.

Astazi numele Tung-Sol este detinut de New Sensor Corporation, aceeasi companie care deține marcile Sovtek si Electro-Harmonix.

Lampile Tung-Sol au un nivel de zgomot mai redus decat cel standard, pastrand in acelasi timp un nivel ridicat al detaliilor.

Foarte cautate lampile Tung-Sol imbunatatesc echipamente profesionale audio, instalatii pentru microfon sau console de mixaj si amplificatoare HiFi, oferind un sunet foarte, de o claritate exceptionala.

Se spune ca sunt atat de multe moduri de a descrie tonul oferit de lampile Tung-Sol, incat cele mai multe au devenit deja definitii ale sunetului perfect.

Cu o microfonie redusa, sunet cald si muzical, aceste tuburi sunt ideale pentru preamplificatoarele de linie oferind o liniaritate excelenta cu un sunet dinamic tridimensional.

Lampile Tung-Soloate pot fi folosite si in amplificatoarele pentru chitara cu rezultate excelente si un sunet uimitor.

Un lucru demn de amintit este ca aceste tuburi au filamentele care sunt aproape complet inchise in structura placii, asadar nu provoaca luminiscenta atunci cand functioneaza corect.

Astazi Tung-sol sunt produse de catre Sovtek, Rusia, la standarde de calitate extrem de ridicate. Acestea sunt recreatii a celor mai cunoscute lampi de sunet care au adus faima companiei. Totodata produc si unele modele originale sub numele Tung-Sol, precum ar fi KT120, care are pinii auriti. Aceste lampi sunt folosite de echipamentele originale si sunt extrem de apreciate pentru calitatea si fiabilitatea sunetului redat.