Cablurile sunt partea cea mai subestimata a unui sistem AV, cu toate astea cablurile sunt la fel de importante ca orice alta componenta care il alcatuieste.

Daca ne dorim performanta de la sistemul nostru, trebuie sa fim constienti ca un cablu de calitate va forma o conexiune echilibrata si alaturi de conectorii buni vor avea cea mai mica pierdere de semnal si nu vor permite interferente, lucru extrem de important astazi cand calitatea imaginii si a sunetului impusa de industria HI-FI ne tine subjugati.

Sommer Cable are o experienta de peste doua decenii in sectorul audio, video si transmisie. Compania nemteasca este fondata de audiofili convinsi care au vrut sa demonstreze tuturor importanta acestui element fara de care restul nu ar exista.

Povestea Sommer Cable a inceput in mijlocul unui concert. Rainer Blanck, directorul actual al companieii, a participat impreuna cu Friedhelm Sommer la un concert al trupei Earth Manfred Manns, unde l-au intalnit pe Pascal Miguet si dupa ce au concis ca un sunet bun este oferit doar de un cablu superior, au decis sa poiecteze si sa fabrice cabluri.

Astazi Sommer Cable este o companie de dezvoltare si productie a cablurilor, conectorilor ii produselor electronice inovatoare, preferata de toti jucatorii de pe pietele Studio, Instalare AV, Sunet Live, Broadcast, Video, Muzică, IT si Hi-Fi, cu parteneri de afaceri in peste 50 de tari din intreaga lume.

Cablurile Sommer sunt produse aproape in totalitate in house si ca urmare a procesului de proiectare si fabricare meticulos si a materialelor premium, astazi sunt cele mai cunosute si mai folosite cabluri in industria entertainment si home divertisment, precum si in studiourile profesionale de înregistrare sau in transmisiile live.

La Sommer Cable majoritatea angajatilor sunt muzicieni, iar portofoliul lor cuprinde astazi aproape 25.000 de produse create cu pasiune pentru ceea ce acestia iubesc cel mai mult: calitatea semnalului pe care il transporta.

Pe langa subdiviziile pe care le adaposteste sub umbrela sa precum Cardinal DVM, Excelsior, Hicon sau SysBOXX, Sommer Cable este cunoscut si pentru activitatea sa in domeniul dezvoltarii, dar si ca producator OEM.